Izrada Nacrta zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine - Federalno ministarstvo pravde

Izrada Nacrta zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine

08.03.2024 16:43 аутор Urednik

 

Uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, te Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini, ekspertna radna grupa koju je formirao federalni ministar pravde gdin. Vedran Škobić, sudjelovala je u izradi Nacrta zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine koji će biti usklađen s europskom pravnom stečevinom, odnosno Direktivom EU 2019/1937 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. listopada 2019. godine o pravima osoba koje prijavljuju povrede prava Unije.

Cilj Zakona je pružiti odgovarajući pravni okvir za zaštitu osoba koje prijavljuju nepravilnosti i potaknuti jači društveni nadzor nad zakonitošću rada privatnog i javnog sektora u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Zakon o zaštiti prijavitelja nepravilnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine kao jedan od antikorupcijskih zakona, predstavlja značajan iskorak koji Bosna i Hercegovina ostvaruje u procesu pridruživanja Europskoj uniji.

 

 

 

 

 

 

Natrag