Radni sastanak s predstavnicom UNICEF-a u Bosni i Hercegovini, dr. Rownak Khan i suradnicima - Federalno ministarstvo pravde

Radni sastanak s predstavnicom UNICEF-a u Bosni i Hercegovini, dr. Rownak Khan i suradnicima

07.06.2023 12:37 by Urednik

 

Federalni ministar pravde Vedran Škobić održao je danas radni sastanak s predstavnicom UNICEF-a u Bosni i Hercegovini, dr. Rownak Khan i suradnicima. 

U razgovoru je naglašena dosadašnja uspješna suradnja dviju partnerskih institucija kroz projekt „Pravda za djecu“. Zaključeno je da je pitanje zaštite prava djeteta potrebno dodatno naglasiti u procesu predpristupnih pregovora Bosne i Hercegovine s Europskom unijom.

Dogovorene su zajedničke aktivnosti na  izradi analiza Obiteljskog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku, te formiranje Povjerenstva za praćenje i unaprjeđenje rada organa kaznenog postupka i izvršenje kaznenih sankcija.

Najavljeno je suorganiziranje okruglog stola na kojem će sudjelovati eminentni stručnjaci iz različitih oblasti (pravnici, psiholozi, psihijatri itd.) na temu preispitivanja dobne granice za kaznenu odgovornost maloljetnog počinitelja kaznenog djela.

 

 

 

Natrag