FEDERALNI MINISTAR PRAVDE VEDRAN ŠKOBIĆ: USKORO NOVI ZAKON O ODVJETNIŠTVU FEDERACIJE BIH - Federalno ministarstvo pravde

FEDERALNI MINISTAR PRAVDE VEDRAN ŠKOBIĆ: USKORO NOVI ZAKON O ODVJETNIŠTVU FEDERACIJE BIH

05.02.2024 06:42 by Urednik

 

Federalni ministar pravde, Vedran Škobić, održao je radni sastanak s rukovodstvom Odvjetničke komore Federacije Bosne i Hercegovine na kojem je razmatran tekst novog Zakona o odvjetništvu Federacije Bosne i Hercegovine koji će se u formi prijedloga uskoro naći u parlamentarnoj proceduri.


Na radnom sastanku su razmatrane i usuglašene pojedine odredbe novog  Zakona o odvjetništvu Federacije Bosne i Hercegovine kojim se uređuju značajna pitanja za odvjetničku djelatnost, poput: prava i dužnosti odvjetnika, uvjeta i prestanka prava na obavljanje odvjetničke djelatnosti, organizacije odvjetništva, financiranja odvjetničkih komora, disciplinske odgovornost, te zaštite prava odvjetnika.


Također, predviđeno je osnivanje Odvjetničke akademije kao posebnog tijela koje je zaduženo za stalnu edukaciju odvjetnika.
Ministar Škobić i predstavnici Odvjetničke komore Federacije Bosne i Hercegovine su izrazili  zadovoljstvo obzirom da je okončan višemjesečni posao na izradi novog teksta Zakona koji ima za cilj unapređenje rada odvjetništva u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

 

 

Natrag