Federalni ministar pravde Vedran Škobić održao je radni sastanak s Bojanom Urumovom, šeficom Ureda Vijeća Europe u Sarajevu - Federalno ministarstvo pravde

Federalni ministar pravde Vedran Škobić održao je radni sastanak s Bojanom Urumovom, šeficom Ureda Vijeća Europe u Sarajevu

05.06.2023 13:49 by Urednik

 

Federalni ministar pravde Vedran Škobić održao je radni sastanak s Bojanom Urumovom, šeficom Ureda Vijeća Europe u Sarajevu, te suradnicima.

Razgovarano je o  daljnjim aktivnostima na implementaciji zajedničkih  projekata koji se odnose na unaprjeđenje tretmana osoba lišenih slobode i osoba kojima je izrečena kazna ili sankcija u BiH i osiguranju održivih rješenja u pogledu upravljanja rehabilitacijom nasilnih ekstremnih zatvorenika u BiH.

Poseban fokus stavljen je na pozitivne iskorake koje je učinilo Federalno ministarstvo pravde u implementaciji presude Europskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu Hadžimejlić. Istaknuta je važnost izrade zakonskog okvira kojim će se zaštiti pravo na suđenje u razumom roku u Federaciji BiH, te prava ranjivih kategorija.

Dogovoren je nastavak suradnje na digitalizaciji kazneno – popravnih zavoda i reformi instituta obrane po službenoj dužnosti u kaznenim predmetima.

 

 

Natrag